Samtidigt som kretsserie 2 C plus kretsmästerskaps B avgjordes i Markaryd bjöds det på maratonskjutning på Husarträffen i Eksjö. Stefan Toivonen från Lenhovda PK tog på sig ansvaret att representera Kronoberg på denna tävling.

En förmiddag med provserie plus tolv tävlingsserier, därefter lunch följt av ny provserie och ytterligare tolv tävlingsserier. Ett maraton helt enkelt. Tävlingen har återuppstått från att länge varit vilande. Elva skyttar startade och gav sig an ett rejält skyttepass. Vädret var extremt fördelaktigt och mer eller mindre hela dagen var det jämnmulet och svalt.

Med start klockan nio satte tävlingen igång och över serierna sköt de flesta skyttar både högt och lågt. Man kan tänka sig att när det så var dags för lunch att det skulle uppstått en ganska stor spridning. Icke. Stefan Toivonen hade en ledning om 10 poäng före Morgan Johansson och Fredrik Pehrson, som var delad tvåa. En rejält stark insats av Fredrik som ställde upp trots bruten arm.

Ett hopp ned till fyran men mellan de sista sju skyttarna skiljde det endast fem poäng. Det gick helt klart inte att slappna av under eftermiddagspasset. En fantastisk hemlagad lunch erbjöds mot betalning och avnjöts i Eksjö skyttegilles lokaler. Med matsmältningen igång var det så dags att ställa sig och skjuta de sista tolv serierna och det blev en tuff kamp fysiskt och mentalt för de flesta skyttarna.

Segrande gick tillslut Stefan Toivonen med 575+574=1149 poäng, följd av Fredrik Pehrson med 565+576=1141 poäng och trea blev slutligen Morgan Sandin med 656+565=1130 poäng. Tack Eksjö Skyttegille för en fantastisk tävlingsdag och en grym skytteupplevelse! Väl mött nästa gång!

Stefan Toivonen