Solen började gassa redan tidigt på söndagmorgonen och SMHI utlovade 30 grader. Sensommarvärmen skapade nog ett enormt badsug denna helg, men trots detta och Corona ställde 21 skyttar upp i kretsban 3 C och 10 skyttar i kretsmästerskap A, otroligt roligt att få arrangera kretstävling när så många vill komma!

Marcus Nygren Guld, Erik Waern Silver, Ulf Nygren Brons

Tack alla som hjälpt till att fixa i ordning banan under våren och sommaren, och inte minst de som hjälpt till med att vara funktionärer av alla de slag denna dag. Möblerna hittade ut och fikastationen var välutrustad med tvättplats. Varmkorv, kaffe och gifflar serverades och kanske inte minst vatten. I stora mängder för värmen gassade på ordentligt under dagen, kanske nästan mest under C skyttet. 

Det går väl inte att sticka under stol med att det varma vädret gjorde det lite utmanande för många skyttar att hålla fokus och koncentration under dagens gång och det skulle visa sig att rutin skulle bli nyckelkomponenten för att nå riktigt fina resultat. C skyttet dominerades av Marcus Nygren. I serie fyra passerade fem minuter lite väl snabbt och Marcus fick inte iväg sitt femte skott. Trots detta plockade han hem segern med 329 poäng följd av Stefan Toivonen på 327 och Erik Waern på 325 poäng. 

Efter lite välförtjänt korv och vätskepaus blev det dags för A skytte. Värmen hade då börjat sätta några skyttar, inklusive undertecknad, ur spel och många fick nöja sig med lägre resultat än kanske väntat. Gladast under eftermiddagen var nog Ulf Nygren, vars säsongsmål var att ta sig till final i en tävling. Ulf gick in i finalen på delad tredjeplats med Lenhovdas Stefan Toivonen. Ulf höll dock ihop hela vägen genom finalen, knep tredjeplatsen i tävlingen. Framför honom stod en tight duell mellan de mycket rutinerade och skickliga skyttarna Erik Waern och Marcus Nygren, där Marcus slutade som segrare.

Stort tack alla! Det är mycket roligt att se såväl nya som gamla ansikten ute hos oss i ena hörnet av kretsen. Väl mött nästa år!

Skribent: Stefan Toivonen