Foto, Christer Claesson

Strålande sol mötte skyttarna på Skarpuddens skjutbana i Lenhovda när Kretsmästerskapet i precision A och en kretstävling precision C avgjordes under söndagen.

Först avgjordes kretstävlingen i precision C med 20 deltagare, dvs en full hall. Resultaten varierade för de flesta av skyttarna då det för många var länge sedan man var på tävling. Det har ju under 2021 bara avgjorts en precisionstävling tidigare, dvs KretsM Precision B och C i Älmhult.

Efter en kort fika så genomfördes sedan Kretsmästerskapet i Prec A. Här blev det favoritseger genom Marcus Nygren, Tingsryd, som tydligen hållit igång träningen bra under sommaren. Silver till Stefan Toivonen och brons till Erik Waern. Erik gjorde en mycket bra prestation då han efter olycka har en gipsad fot. Inte lätt att få till en bra skjutställning under sådana omständigheter.

En strong insats gjorde även Mårten Lindstrand som segrade i klass 1 C och tog sin första Standmedaljpoäng. Han var nära en drömserie efter att ha gjort ett stort hål i mitten med 4 st innertior. Tyvärr blev det en 9 i sista skotten. Bra serie men 5 innertior hade suttit fint.

För kretsen väntar nu närmast kretsmästerskap i snabbskytte 12 september, därefter SSM Fält i Växjö den 25-26 september.

Skribent, Christer Claesson