Marcus Nygren vann KretsM Fält R före Ingvar Thörnqvist och Jimmy Andersson.

Årets sista Kretsfält genomfördes under söndagen i Älmhult. Tävlingen gynnades av strålande sol och fick ett bra deltagande.
En sak är säker, Älmhults Pk har alldeles för stort målförråd med plats för en hisklig massa figurer. Totalpoängen på C-rundan, där jag deltog, hade 85 poäng som max. Dvs 48 skott på 37 figurer, inte dåligt. Så det var endast i undantagsfall man kunde välja att skjuta 2 skott på någon figur.

Men, det var en jättefin och kul bana som verkligen utmanade skyttarna. Inga stationer var omöjliga att fylla och vi fick även en annorlunda skjutställning, knästående, och där kunde man även använda stöd av bänken i skjuthallen. Väldigt annorlunda och ovant.

Högsta resultat på C-rundan hade Marcos Schultz från Växjö med 83 poäng, före 4 skyttar med 81 poäng, Erik Waern o Roger Tiensuu från Växjö, Håkan Andersson från Markaryd och Ingvar Thörnqvist från Ljungby.

Efter C-rundan avgjordes så KretsM Fält R, dvs revolverklassen. Här segrade, som vanligt är jag beredd att säga, Marcus Nygren från Tingsryd. Silver till Ingvar Thörnqvist, Ljungby, och brons till Jimmy Andersson från arrangörsklubben Älmhult. I lagtävlingen segrade Tingsryd två poäng före Växjö.

I eftersnacket så framkom att flera klubbar haft en bra tillströmning av nya skyttar under året. Berga har jag nämnt tidigare och nu framkom att även Älmhult o Tingsryd har fått in flera nya. Jättekul för såväl resp klubb som för kretsen. Kan bli lite fler skyttar på våra tävlingar. Som tävlingens äldste deltagare så minns jag kretstävlingar på 80-talet med över 50 deltagare. Vore kul att få uppleva det igen.

Skribent, Christer Claesson