Foto: Christer Claesson

Strålande väder, mycket tävlingssugna skyttar och hyfsade resultat när Markaryds Ssk på söndagen arrangerade Kretsban 2 och Kretsmästerskap Precision B.

I uppvärmningen, kretsban 2 på C-vapen, var Marcus Nygren riktigt på gång och segrade med sina 337 p före Mikael Nilsson, 332 p, och Erik Waern med 326. Syntes på Erik att han inte var nöjd men det skulle bli bättre i B-mästerskapet.

Efter en trevlig fika, kaffe och korv som Markaryd alltid förtjänstfullt bjuder på, drog så B-mästerskapet igång. Erik startade med två hyfsade serier, 46-or, för att sedan tappa 3 poäng på nästa tre serier, 50-49-48. En helt Ok avslutning med 2*47 gjorde att han kunde gå till ledning inför finalen med 7 poängs marginal.

De närmsta konkurrenterna, Sven Johansson, hade en bra start för att tappa lite mot slutet. Mikael Nilsson, inför finalen på tredje plats, hade en mardrömsstart med 2*43 som han rättade till ordentligt med följande 2*49-serier. Var inför finalen endast en poäng efter Sven.

Stabilt skytte av Erik i finalen som han vann med 5 poäng och kunde dra ifrån till en segermarginal med överlägsna 12 poäng. Sven o Mikael tampades om silver in till sista serien där Sven till slut tog silver.

Skribent: Christer Claesson